Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με την 1η θέση στο γκρουπ η ευρωπαϊκή πρόκριση της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, πρωτιά και για τη Νορμπέλο της Παπαδάκη!

XANTH parousiasi_omadon

XANTH parousiasi_omadonΜε ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε στο Λουξεμβούργο η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης τη θαυμάσια πορεία της στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup). Με μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στη γηπεδούχο ομάδα, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή του 1ου γκρουπ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Είχε εξασφαλίσει από το βράδυ του Σαββάτου το ποθητό εισιτήριο, σήμερα το πρωί είχε τη δυνατότητα να παίξει πιο ελεύθερα κι έκανε αυτό ακριβώς αποδίδοντας και πάλι αξιόλογο πινγκ πονγκ. Το Σαββατοκύριακο κύλησε γενικά πολύ ευχάριστα στο μέτωπο της ελληνικής διασυλλογικής εκπροσώπησης στην Ευρώπη, αφού και η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη πέρασε ως 1η στο επόμενο στάδιο της ίδιας διοργάνωσης. Με την 24χρονη πρωταθλήτρια σε καλή κατάσταση κυριάρχησε στο 4ο γκρουπ, που έγινε στο Ντεν Χέλντερ της Ολλανδίας. Η δεύτερη φάση του E.T.T.U. Cup θα γίνει στις 19 και 20 Οκτωβρίου και όχι στις 9 και 10, όπως είχαμε γράψει στα τελευταία δελτία Τύπου παρασυρόμενοι από τη λαθεμένη αναφορά στην προκήρυξη των αγώνων.

Για τη Χ.Α.Ν.Θ. το διήμερο ίσως να εξελίχτηκε καλύτερα κι από τις προσδοκίες της. Αφού το μεσημέρι του Σαββάτου ξεπέρασε με 3-2 το εμπόδιο της ισπανικής Λέκα Ένα (που θυμίζουμε ότι έχει στις τάξεις της Κινέζα αθλήτρια), το πρωί της Κυριακής νίκησε κατά κράτος την οικοδέσποινα του γκρουπ Ντίντελενγκ με το εμφατικό 3-0! Η ομάδα από το Λουξεμβούργο είχε επικρατήσει κι αυτή με 3-2 των Ισπανίδων, όμως απέναντι στη Χ.Α.Ν.Θ. δεν μπόρεσε να προβάλλει μεγάλη αντίσταση. Σε αυτή την αναμέτρηση ο Δημήτρης Καραΐσκος χρησιμοποίησε τις Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, Ελένη Γεωργιάδου και Ρόζα Χοβσεπιάν, ενώ στον πάγκο ήταν η Ανίτα Χατσατριάν.

Karaiskos me_Xovsepian_2Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ντίντελενγκ-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 0-3:

Μπιάνκα Μπάγερ-Καλλιόπη Σωτηροπούλου 0-3 (6-11, 7-11, 9-11)
Τζένιφερ Μπόες-Ελένη Γεωργιάδου 2-3 (11-7, 12-14, 10-12, 11-7, 3-11)
Έλφι Σμιτ-Ρόζα Χοβσεπιάν 0-3 (8-11, 7-11, 4-11)

Σε συνέχεια της χτεσινής δήλωσής του και με αφορμή την αψεγάδιαστη πορεία της Χ.Α.Ν.Θ. ο προπονητής της ομάδας θέλησε ν’ απευθύνει ευχαριστίες προς τους υπεύθυνους του σωματείου. «Θέλω να ευχαριστήσω τον έφορο του τμήματος Νίκο Λογοθέτη,  που πίστεψε στην ομάδα κι έκανε τα πάντα ώστε να μετάσχει στο Ευρωπαϊκό κύπελλο, όπως και όλο το διοικητικό συμβούλιο της Χ.Α.Ν.Θ., το οποίο σε τόσο δύσκολους καιρούς μας έδωσε τη δυνατότητα να παίξουμε εκτός συνόρων και ν’ αποκομίσουμε νέες πολύτιμες εμπειρίες. Κάναμε τα πάντα για να τους δικαιώσουμε όλους και θεωρώ ότι τα καταφέραμε. Πιάσαμε και σήμερα πολύ υψηλή απόδοση και πήγαν όλα καλά», τόνισε ο Δημήτρης Καραΐσκος. 

Norbelo 3Στο Ντεν Χέλντερ της Ολλανδίας η Νορμπέλο της Παπαδάκη ήταν σαφώς πιο δυνατή από τις τρεις αντιπάλους της και πήρε πανάξια την πρωτιά στο 4ο γκρουπ. Μετά τις δύο νίκες, που σημείωσε χτες εναντίον της βουλγαρικής Κόμφορτ/Βάρνα (3-1) και της πορτογαλικής Ντεσπορτίβο ντος Τολέδος (3-0) το πρωί της Κυριακής κατέβαλλε και τη γηπεδούχο Ντεν Χέλντερ με 3-1. Μάλιστα, η Ελληνίδα διεθνής πρόσθεσε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό της και ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στο γκρουπ με δύο νίκες και μία ήττα. Σήμερα έδωσε γερή κόντρα με τη Ρουμάνα Γκογκορίτα και επικράτησε με 3-2 σετ. Η Νορμπέλο είχε πάλι καθοριστική βοήθεια από την πρώτη παίκτριά της, τη Νικολέτα Στεφάνοβα, η οποία πέτυχε δύο νίκες και τελείωσε αήττητη τους αγώνες της στην Ολλανδία.

 

Φωτό 1: Η επίσημη παρουσίαση των ομάδων στον σημερινό αγώνα με τη Ντίντελενγκ. Η Χ.Α.Ν.Θ. είναι με τα κόκκινα στη δεξιά πλευρά (από αριστερά Καραΐσκος, Χατσατριάν, Χοβσεπιάν, Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου και Γεωργιάδου

Φωτό 2: Η Ρόζα Χοβσεπιάν παίρνει τις τελευταίες οδηγίες από τον Δημήτρη Καραΐσκο πριν από το παιχνίδι της

Φωτό 3: Σε παράταξη η ομάδα της Νορμπέλο στους αγώνες της στην Ολλανδία. Η Παπαδάκη είναι πρώτη από τα αριστερά και δίπλα της διακρίνονται η Κοντσάουρο, η Στεφάνοβα και ο προπονητής της ομάδας Μάουρο Λότσι.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ