Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η πρεμιέρα πέντε Ελλήνων αθλητών στη Γαλλία για τη νέα σεζόν

Riniotis Metz

Riniotis MetzΠέντε Έλληνες αθλητές ήταν χτες βράδυ στην αφετηρία των κορυφαίων γαλλικών πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την περίοδο 2013-2014. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, οι οποίοι αγωνίζονται για 11η και 12η σερί σεζόν αντίστοιχα στη συγκεκριμένη χώρα, άρχισαν νικηφόρα τη φετινή τους προσπάθεια στην Α΄κατηγορία (Pro A, όπως την ονομάζουν οι Γάλλοι). Στη Β΄κατηγορία (Pro B) έκανε πολύ θετικό ξεκίνημα ο Τάσος Ρηνιώτης, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κώστας Λαγογιάννης, που είναι πλέον συμπαίκτες, είχαν στην έναρξη του διασυλλογικού πρωταθλήματος από μία νίκη και μία ήττα.

Στην Α΄κατηγορία η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας Ενεμπόν είχε εύκολο έργο στην πρεμιέρα. Κατέβαλλε στην έδρα της την Ισιέν με 4-0 με τον Κρεάνγκα να επιβάλλεται με 3-0 σετ του Γάλλου Αλεξάντρ Κασέν. Να σημειωθεί ότι την Ενεμπόν ενισχύει φέτος ένας σπουδαίος αθλητής από την Ταϊπέι, ο Τσεν Τσίεν Αν, που βρίσκεται στο νούμερο 28 της τρέχουσας παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ανζέ μετέτρεψε επίσης σε απλή υπόθεση τον εντός έδρας αγώνα της με την Ιστρ. Ο Γκιώνης μάλιστα, έκανε ιδανική αρχή με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Αρχικά επικράτησε του νεαρού Γάλλου Αντουάν Χασάρ με 3-1 σετ και μετά του πολύπειρου συμπατριώτη του (πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στο ομαδικό) Κριστόφ Λεγκού με το ίδιο σκορ.

Οι άλλοι τρεις Έλληνες διεθνείς έκαναν το φετινό τους ξεκίνημα στη Β΄κατηγορία, όπου μετέχουν για δεύτερη σερί χρονιά. Η μόνη διαφορά είναι ότι άλλαξε ομάδα ο Παπαγεωργίου και από τη Φοντενέι βρίσκεται τώρα στην Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ μαζί με τον Λαγογιάννη. Στην 1η αγωνιστική έκανε το απόλυτο ο Ρηνιώτης και βοήθησε καθοριστικά στο ν’ αποφύγει τουλάχιστον την ήττα η Μετς. Το κλαμπ, που πέρσι εξασφάλισε την παραμονή στον επίλογο του πρωταθλήματος, άρχισε με εντός έδρας ισοπαλία 3-3 απέναντι στη Ροάν. Στον πρώτο του αγώνα ο Ρηνιώτης ξεπέρασε το εμπόδιο του Φαν Γιαν Φενγκ με 3-1 σετ και στον δεύτερο του Ούγγρου Πέτερ Μάσκο με 3-0 σετ.

Η Αμικάλ έχασε στην έδρα της με 4-2 από τη Σεν Ντενί. Είχε στη βασική τριάδα και τους δύο Έλληνες πρωταθλητές, μάλιστα ο Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στη θέση 1, ενώ την ομάδα συμπλήρωσε ο νεαρός Κουεντέν Πραντέλ, που τον περασμένο μήνα συμμετείχε για λίγες ημέρες στην προετοιμασία των ελληνικών εθνικών ομάδων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Παπαγεωργίου έκαμψε αρχικά τον Ρουμάνο Λουτσιάν Φιλιμόν με 3-2 σετ κι έπειτα έχασε από τον Σουηδό Γιον Πέρσον με 3-0. Ο Λαγογιάννης νίκησε στον πρώτο του αγώνα τον Γάλλο Σεμπαστιάν Γιοβέ και στο 6ο και τελευταίο επί μέρους ματς προσπάθησε να ισοφαρίσει για την ομάδα του, αλλά έχασε από τον Φιλιμόν με 3-1 σετ. Τόσο η Α΄όσο και Β΄κατηγορία της Γαλλίας συνεχίζονται την ερχόμενη Τρίτη 17 του μήνα.   

* Η Μπρακβέντε του Δημήτρη Παπαδημητρίου έδωσε την Κυριακή τον πρώτο της αγώνα για το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα 2 και τον όμιλο του Βορρά. Ύστερα από πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση αναδείχτηκε ισόπαλη 5-5 στην έδρα της με την Ουνιόν Βέλμπερτ. Ο Παπαδημητρίου έπαιξε στη θέση 2 της νέας ομάδας του. Στο πρώτο ατομικό του παιχνίδι ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Άντριαν Ντοντεάν με 3-0 σετ και ακολούθως νίκησε τον Τσέχο Τόμας Γιάνασεκ με 3-0. Εξαιρετικά τα πήγε στο εναρκτήριο ματς του διπλού όπου με συμπαίκτη τον Τσέχο Φράντισεκ Πλάσεκ έδωσαν με 3-0 σετ το προβάδισμα στην ομάδα τους. Ο δεύτερος αγώνας της Μπρακβέντε είναι την προσεχή Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

 

Φωτό: Ο Τάσος Ρηνιώτης με τη φανέλα της Μετς

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ