Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την 4η θέση στο ομαδικό μαθητριών του Παγκοσμίου Σχολικού πρωταθλήματος πήρε το 2ο ΓΕΛ Πεύκης

Με το αγώνισμα του ομαδικού έκλεισε χτες το πρώτο μέρος στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που διεξάγεται στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας. Οι 16 αθλητές και αθλήτριες, που εκπροσωπούν τα ελληνικά χρώματα, ζουν πολύτιμη εμπειρία όχι μόνο γιατί μετέχουν σε κορυφαία αθλητική εκδήλωση για τη μαθητική κοινότητα, αλλά και γιατί είναι πολύ υψηλό το αγωνιστικό επίπεδο. Η διάκριση ήρθε στο ομαδικό μαθητριών από το 2ο ΓΕΛ Πεύκης, το οποίο με πολύ καλές εμφανίσεις κατέκτησε την 4η θέση. Την ομάδα του σχολείου αποτελούν οι Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Ειρήνη Γαζεπίδου, Μαρία Αρτσέτου και Μαριάννα Σταμάτη, ενώ προπονητής είναι ο Χρήστος Βατσακλής.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο το 2ο ΓΕΛ Πεύκης κάμφθηκε από την Κινεζική Ταϊπέι με 4-0, ενώ νωρίτερα, στα ημιτελικά, είχε χάσει από την Κροατία με 4-1 (τη νίκη πέτυχε η Τσεκούρα). Στην πρώτη φάση η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε του Ισραήλ με 6-1, της Εσθονίας με 7-0 και της Αγγλίας με 6-1 και αναδείχτηκε νικήτρια στο δικό της γκρουπ, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε την Τσεχία με 4-0 άνευ αγώνα. Συνολικά, στους αγώνες του πινγκ πονγκ στο Κάλιαρι είναι παρούσες 17 χώρες και ακύρωσαν τελευταίες ημέρες τη συμμετοχή τους για οικονομικούς λόγους η Γουατεμάλα, το Κουβέιτ, η Σλοβακία και το Πουέρτο Ρίκο. Εκτός από τις παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ταϊπέι, παρέταξαν κι άλλες χώρες πολύ αξιόλογους αθλητές και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Κροατία, η οποία «κατέβασε» στο ομαδικό μαθητριών τις αθλήτριες της εθνικής νεανίδων της χώρας.

Στο ομαδικό μαθητών το 1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας κατέλαβε στη 12η θέση. Στα γκρουπ έχασε 5-2 από την Ιταλία, 7-0 από τη Γερμανία και 6-1 από την Πολωνία. Για τις θέσεις 9-16 νίκησε άνευ αγώνα την Τσεχία (4-0) και αργότερα ηττήθηκε 4-0 από τη Βουλγαρία και 4-1 από την Ιταλία. Με το σχολείο της Σαλαμίνας αγωνίζονται οι Κώστας Ρουμελιώτης, Νεοκλής Μπαρής, Άγγελος Δημόγλης, Δημήτρης Παπασωτηρίου και προπονήτρια είναι η Μαρία Ηλιάκη.

Η Ελλάδα είχε και δύο ομάδες στους επίλεκτους. Στα αγόρια (Ηλίας Μιχαηλίδης, Σταύρος Βρεττάκος , Αναστάσιος Γιοβάς-Αλχαζίδης, Κωνσταντίνος Κώτσης, υπεύθυνος προπονητής ο Βασίλης Καραουλάνης) δεν σημείωσε νίκη στο «πουλ» και αρκέστηκε στην 7η θέση. Έχασε 6-1 από τη Γαλλία, 7-0 από την Ιταλία, 7-0 από την Τουρκία, 7-0 από την Κίνα, 7-0 από την Κινεζική Ταϊπέι και 6-1 από την Αγγλία. Στην 7η θέση τερμάτισαν και οι επίλεκτες αθλήτριες (Κωνσταντίνα Παρίδη, Μαρία-Αγγελική Πανουργιά, Άννα Σοφιανού, Βασιλική Τζάμου και προπονήτρια η Κατερίνα Βασιλογάμβρου). Έχασαν7-0 από την Ταϊπέι, 7-0 από τη Γαλλία, 7-0 από την Ιταλία, 4-3 από την Τουρκία, ενώ νίκησαν 4-1 την Εσθονία.

Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη για τους αθλητές και το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται από αύριο με τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ

Οι λιλιπούτειοι φίλοι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανά την Ελλάδα μπορούν να ετοιμάζονται για τη δική τους…παράσταση. Ύστερα από την εξασφάλιση χρημάτων από χορηγίες για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων 2011-2012, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξέδωσε σήμερα και τις προκηρύξεις με τις ημέρες διεξαγωγής και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της διοργάνωσης σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα. Η προκριματική φάση των ατομικών αγωνισμάτων θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Απριλίου, ενώ στο ομαδικό δεν θα υπάρχουν προκριματικά. Η τελική φάση θα λάβει χώρα το τριήμερο 2, 3 και 4 Ιουνίου με το ομαδικό να γίνεται Σάββατο και Κυριακή και τα ατομικά αγωνίσματα Κυριακή και Δευτέρα. Οι προκηρύξεις δημοσιεύονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr).

Στο πρωτάθλημα μετέχουν αθλητές και αθλήτριες έως 12 ετών. Στα ατομικά κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να πάρει μέρος με 8 παμπαίδες και 8 παγκορασίδες. Οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 6 πρώτες αθλήτριες του πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων-παγκορασίδων δεν θ’ αγωνιστούν στην προκριματική φάση του απλού και θα περάσουν κατευθείαν στην τελική, ενώ για τα διπλά δεν θα υπάρξει προκριματική φάση. Οι αθλητές/τριες, που θα προκριθούν στο απλό θα συγκροτήσουν με επιλογή των σωματείων τους τα διπλά της τελικής φάσης. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο απλό θα υποβάλλονται στο διάστημα 18 με 20 Απριλίου στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (εγγράφως στη γραμματεία της ή στο φαξ 210-5223455 ή στο e-mail info@httf.gr).

Στο ομαδικό παμπαίδων και το ομαδικό παγκορασίδων δεν θα διεξαχθεί προκριματική φάση και, όπως αναφέρει η προκήρυξη, «θα επιλεγούν για την τελική φάση περίπου 12 ομάδες αγοριών και περί που 9 ομάδες κοριτσιών . Η επιλογή θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής μετά την προκριματική φάση του απλού. Οι ομάδες της τελικής φάσης θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα:

– Αναλογικά με την εκπροσώπηση όλων των περιοχών της Ελλάδας.

– Από ομάδες που έχουν προκρίνει τουλάχιστον δύο αθλητές/τριες στην τελική φάση του απλού.

– Από ομάδες που έχουν προκρίνει ένα αθλητή (τρια) στην τελική φάση του απλού, με σειρά αξίας σύμφωνα με το ισχύον την ημέρα της επιλογής ελληνικό ranking list».

Τόσο στους παμπαίδες όσο και στις παγκορασίδες οι αγώνες θα γίνουν με το σύστημα corbillon (κορμπιγιόν), ήτοι σύστημα 5 αγώνων ( 4 απλά και 1 διπλό) με την ομάδα να αποτελείται από 2,3 ή 4 αθλητές/τριες.

                                                                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ