Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η μαγευτική Πορταριά ετοιμάζεται ν’ αγκαλιάσει ξανά το αύριο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Anaptixiako neanides_me_Kolimpadi

Anaptixiako neanides_me_KolimpadiΑντίστροφα μετράει η πανέμορφη Πορταριά στο Πήλιο για να υποδεχτεί με θέρμη για 5η διαδοχική χρονιά τους μικρούς σε ηλικία αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου διοργανώνει στις 5 και 6 Οκτωβρίου το 5ο ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πορταριά 2013 κι ευελπιστεί να συγκεντρώσει και πάλι πολύ κόσμο από τις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Πορταριάς-Μακρυνίτσας και όπως πάντα αφορούν μόνο στο αγώνισμα του απλού. Το καθιερωμένο event έχει βρει προ πολλού την αναγνώριση που του αξίζει από τους αθλητές, τους προπονητές, τους γονείς και τα σωματεία. Η ανταπόκριση αναμένεται να είναι σημαντική και φέτος κι έτσι μετά το αναπτυξιακό τουρνουά της Ελευσίνας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετοχών και στην Πορταριά. Στο μεταξύ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης παίρνοντας το ερέθισμα από τη μεγάλη επιτυχία, που σημείωσαν τα «Ελευσίνια», στην έναρξη της σεζόν 2013-2014, έκανε νέα γραπτή δήλωση για τη σημασία των ανοιχτών τουρνουά και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συμμετοχή των νεαρών αθλητών σε αυτά τα πρωταθλήματα θα είναι κι ένα από τα κριτήρια, που θα ληφθούν υπόψη για τη συγκρότηση των προ-εθνικών ομάδων νέων -νεανίδων και παίδων-κορασίδων!

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής της ομοσπονδίας με αφορμή το event, που διοργάνωσε το σωματείο-μέλος «Γ.Α.Σ. Η Ελευσίς» το περασμένο Σαββατοκύριακο: «Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία – μέλη που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για την στήριξη των πρωταθλημάτων αυτών στη νέα αγωνιστική περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι η πολύ καλή αυτή αρχή θα σηματοδοτήσει μια ανάλογη συνέχεια για το καλό του αθλήματος αλλά κυρίως για την επιβίωσή του σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να κάνω γνωστό στους αθλητές και στις αθλήτριες των μικρών ηλικιακών κατηγοριών ότι ένα από τα κριτήρια, που θα ληφθούν υπόψη για τη συγκρότηση των προ-εθνικών ομάδων νέων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων είναι και αυτό της συμμετοχής τους στα όπεν πρωταθλήματα του αγωνιστικού προγράμματος, τα οποία και αξιολογημένα είναι αλλά και δίνουν επιπλέον μια ακόμη δυνατότητα στους προπονητές τους-μέλη της Επιτροπής Προπονητών της ομοσπονδίας για την καλύτερη και πιο αντικειμενική αξιολόγησή τους. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε αγωνιζόμενους στα όπεν όλους τους υψηλά ευρισκόμενους στους πίνακες αξιολόγησης αθλητές και αθλήτριες των ηλικιακών αυτών κατηγοριών, οι οποίοι με την συμμετοχή τους θα δώσουν αίγλη στα πρωταθλήματα αυτά θέτοντας ταυτόχρονα σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στις προεθνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2014».

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την Πορταριά θα γίνουν ηλεκτρονικά και μόνο στο χρονικό διάστημα από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..Το σχετικό παράβολο για κάθε αθλητή/τρια είναι 20 ευρώ. Η κλήρωση των γκρουπ θα διεξαχθεί το απόγευμα της παραμονής του τουρνουά στο γυμναστήριο με κριτήριο τους παρόντες αθλητές κι αθλήτριες κατά δήλωση των προπονητών ή των συνοδών τους. Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει κι εδώ γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ στη δεύτερη. Θα μπορούν να συνεχίσουν όμως, ακόμα και οι αθλητές, που θα πάρουν 3η και 4η θέση στα γκρουπ τους, καθώς θα γίνει διαβάθμιση για όλους. Η προκήρυξη του όπεν της Πορταριάς κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την δουν στη διεύθυνση www.httf.gr και στην ενότητα «ανακοινώσεις». Την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης αποτελούν οι Χρήστος Τριγωνάς (πρόεδρος), Δημήτρης Κατής (γραμματέας), Σωκράτης Παπασάβογλου (διευθυντής αγώνων), Νίκος Οικονόμου και Θανάσης Στάθης. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στη γραμματεία της Τ.Ε. στη Μαρία Τσίπου στο 2310-237108.

 

Φωτό: Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης κατά την απονομή των επάθλων στην κατηγορία κορασίδων στο 1ο τουρνουά της Πορταριάς το 2009. Μαζί του (από αριστερά προς τα δεξιά) οι αθλήτριες Τζάμου, Κορδούτη, Σοφιανού και Εμίρη.                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ