Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καλό ντεμπούτο της Τσεκούρα στην Τσεχία

Tsekoura orthia

Tsekoura orthiaΘετικό χαρακτηρίζεται το ντεμπούτο της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα (φωτό) στην Τσεχία. Η 18άχρονη δοκίμασε την πρώτη γεύση από ξένο πρωτάθλημα και πέρα από τη σημασία της ξεχωριστής εμπειρίας ευτύχησε να σημειώσει και τις πρώτες νίκες της. Η ομάδα της, η Σλαβόι Πράγας, μπήκε με το…αριστερό στο πρωτάθλημα της Α΄εθνικής κατηγορίας, χάνοντας με 6-4 από τη SKST Ντάμπνανι, ωστόσο η Ελληνίδα αθλήτρια άφησε καλές εντυπώσεις. Συνολικά έδωσε τέσσερις αγώνες και είχε προσωπικό απολογισμό δύο νίκες, μία ήττα και άλλη μία ήττα στο διπλό.

Η Σλαβόι κοντραρίστηκε εντός έδρας με τη Ντάμπνανι. Η Τσεκούρα έχασε με 3-0 στον πρώτο της αγώνα, ωστόσο διεκδίκησε γερά τη νίκη, μάλιστα έχασε τα δύο πρώτα σετ στην παράταση. Στη συνέχεια μειώθηκε το φυσιολογικό άγχος σ’ ένα καινούργιο περιβάλλον κι έκαμψε δύσκολα με 3-1 σετ και την πρώτη και την τρίτη παίκτρια της αντίπαλης ομάδας. Στο διπλό η νεαρή αθλήτρια συγκρότησε δίδυμο με συμπαίκτρια, που έχει δύο κομπίνα-λάστιχα (δοντάκια) κι έχασαν. Η Σλαβόι μπορούσε να νικήσει, καθώς είχε ματς μπολ σε άλλα δύο επί μέρους ματς, πάντως η Ντάμπνανι είναι από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και γενικά η Τσεκούρα είδε από την πρώτη στιγμή το δυνατό αγωνιστικό επίπεδο. Σημειωτέον ότι οι αγώνες στην Τσεχία κρίνονται υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις έξι νίκες και το διπλό γίνεται μόνο στο τέλος όταν ένας αγώνας είναι στο 5-4. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει δέκα ομάδες και γίνεται σε δύο γύρους. Η τελευταία ομάδα πέφτει κατηγορία, ενώ οι έξι πρώτες παίζουν πλέι οφ.

Στη Γερμανία ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έδωσε σήμερα το δεύτερο παιχνίδι του με τη Μπρακβέντε για τη Μπουντεσλίγκα 2 και τον όμιλο του Βορρά. Το νέο του κλαμπ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και υποχρεώθηκε σε ήττα με 6-4. Ο 29χρονος διεθνής, τοποθετημένος ξανά στη θέση 2 της ομάδας του, έκανε καλή εμφάνιση και στον πρώτο του αγώνα σημείωσε σπουδαία νίκη εναντίον του πρώτου αθλητή της Μπορούσια, του Ρώσου Εβγένι Φαντέεφ, με 3-2 σετ (12-10 το τελευταίο). Στη συνέχεια έχασε από τον δεύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, τον Γερμανό Έρικ Μπότροφ με 3-0 σετ. Επίσης, ο Παπαδημητρίου είχε νέο θετικό αποτέλεσμα στο διπλό όταν με συμπαίκτη τον Τσέχο Φράντισεκ Πλάσεκ επικράτησαν με 3-2 σετ (το «κόντρα» σετ έληξε 13-11) των Φαντέεφ/Χέλμπινγκ. Σε εκείνο το σημείο η Μπρακβέντε ισοφάρισε σε 1-1, αμέσως μετά πήρε προβάδισμα με τη νίκη του Έλληνα πρωταθλητή, ενώ προηγήθηκε και με 4-3… Ύστερα από δύο αγώνες η γερμανική ομάδα είναι στην 6η θέση της κατάταξης με 1 βαθμό. Το τρίτο παιχνίδι πρωταθλήματος θα το δώσει στις 29 του μήνα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΣΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΣΤΡΑΒΑ

Μένουμε στη διεθνή σκηνή, αλλά περνάμε στο κομμάτι των αθλητών με αναπηρίες, όπου ο Χρήστος Στάμου είχε θετικότατη παρουσία στο τουρνουά της Οστράβα, που ολοκληρώθηκε σήμερα. Πήγε στην Τσεχία με δικά του έξοδα και δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς πλησίασε το μετάλλιο σε δύο αγωνίσματα, ενώ κατάφερε να πάρει τους πρώτους βαθμούς του στην παγκόσμια κατάταξη! Στο απλό ο πρωταθλητής Ελλάδας της κλάσης 2 (σ.σ. αθλητών σε αμαξίδιο) πήρε μέρος στο 2ο προκριματικό γκρουπ. Νίκησε τον Βραζιλιάνο Γκιγιέρμε Κόστα με 3-1 σετ και τον Τσέχο Μίλαν Κρέτσι επίσης με 3-1 κι έχασε από τον (επικεφαλής του γκρουπ) Ουκρανό Ολεξάντρ Γέζικ με 3-0. Προκρίθηκε στην τελική φάση ως 2ος και μάλιστα είχε byeστον γύρο των 16. Μπήκε στα προημιτελικά κι εκεί αποκλείστηκε με 3-0 σετ από τον Τσέχο Γίρι Σούτσανεκ, ο οποίος αργότερα αναδείχτηκε και νικητής της κλάσης 2.

Ο Στάμου αγωνίστηκε και στο ομαδικό. Σχημάτισε δίδυμο με τον Ρώσο Ρασούλ Ναζίροφ, μετείχαν στις ενοποιημένες κλάσεις 1-2 και αρχικά έπαιξαν στο 3ο γκρουπ. Κατέβαλλαν την (επικεφαλής του γκρουπ) μικτή Αυστρίας/Ιράκ με 3-2 και τη Σλοβακία 1 με 3-0, ενώ κάμφθηκαν από την Πολωνία με 3-0. Προκρίθηκαν με τη 2η θέση στο νοκ άουτ ταμπλό των «8», όπου συνέχιζαν συνολικά έξι ομάδες. Διεκδίκησαν την είσοδο στην 4άδα, όμως έχασαν από τη Γαλλία με 3-1.

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ