Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεκαπέντε Έλληνες αθλητές δηλώθηκαν στο όπεν μικρών ηλικιών της Σερβίας!

Zonios me_Aggelaki_Serbian

Zonios me_Aggelaki_SerbianΤο καθιερωμένο όπεν μικρών ηλικιών της Σερβίας θ’ αποτελέσει το επόμενο σημείο εξόρμησης για Έλληνες αθλητές και μάλιστα μ’ ένα επιπλέον πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας θα εκπροσωπήσουν περισσότερα από δέκα παιδιά και είναι η πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, που θα υπάρχει τόσο μεγάλη συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά από ελληνικής πλευράς. Έχουν δηλωθεί 15 αθλητές κι αθλήτριες (εξ αυτών δύο παίδες είναι σε λίστα αναμονής) και βέβαια χρήζει ξανά ιδιαίτερης αναφοράς η καθοριστική συμβολή των γονέων για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ταξιδιών. Το όπεν νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων θα γίνει στην πόλη Βρνιάκα Μπάνια από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου και συμπεριλαμβάνεται στη σειρά του Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.).

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει δηλώσει τους εφήβους Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Νίκο Αντωνιάδη, Πάρι Ζώνιο, Κωνσταντίνο Κώτση, Νίκο Σκουτέρη, τις νεάνιδες Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστίνα Κανάρη, Θάλεια Κορδούτη, τους παίδες Γιάννη Σγουρόπουλο, Στράτο Δαμιανή, Γιάννη Πετρόπουλο, Δημήτρη Κορδούτη και τις κορασίδες Έλλη Φίσερ, Στέλλα Πατεράκη και Ελισάβετ Τέρπου. Σε λίστα αναμονής σύμφωνα με τους κανονισμούς της I.T.T.F. βρίσκονται ο Πετρόπουλος και ο Κορδούτης, που συγκροτούν τη δεύτερη ομάδα των παίδων και η συμμετοχή τους θ’ αποφασιστεί μέσα στην εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις δηλώσεις. Στο δυνατό τουρνουά θα πάρουν μέρος 178 αθλητές κι αθλήτριες από 20 χώρες, ανάμεσα σε αυτές και δύο εκτός Ευρώπης, η Νιγηρία και ο Καναδάς. Στο μεταξύ, με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον για το eventη επιτροπή προπονητών εθνικών ομάδων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στη Σερβία κι εκεί εξηγεί τι ισχύει στις περιπτώσεις όπου αθλητές θέλουν να μετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις με δικά τους έξοδα.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Από την επιτροπή προπονητών εθνικών ομάδων ανακοινώνονται  τα παρακάτω που αφορούν στη συμμετοχή ομάδων μας στο διεθνές ανοιχτό πρωτάθλημα της Σερβίας (2-6/10/2013).

Α) Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό «περί προϋποθέσεων και όρων συμμετοχής αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις με ίδιες δαπάνες», τις δηλώσεις συμμετοχής ομάδων, που υπέβαλαν στην ομοσπονδία σωματεία-μέλη της και μεμονωμένοι αθλητές μέσω των σωματείων τους, αλλά και τους ισχύοντες κανονισμούς της I.T.T.F., οι συμμετοχές που υποβάλλονται απ’ την ομοσπονδία σύμφωνα με τα παραπάνω είναι οι ακόλουθες:

Ομάδα εφήβων:

1) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (RL 1)

2) Νικόλαος Αντωνιάδης (RL 2)

3) Πάρις Ζώνιος (RL 10)

4) Κων/νος Κώτσης (RL 11)

5) Νικόλαος Σκουτέρης (RL 15)

Ο αθλητής Γιάννης Αϊβαλιώτης (RL 29) δεν δηλώνεται επειδή η συμμετοχή του είναι αντίθετη με τους όρους και προϋποθέσεις του άρθρου 2 του κανονισμού της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. §4 εδ. 1,2 και § 5.

Ομάδα νεανίδων:

1) Γεωργία Χατζηλυγερούδη (RL 5)

2) Χριστίνα Κανάρη (RL 6)

3) Θάλεια Κορδούτη (RL 7)

Ομάδα παίδων Α’:

1) Ιωάννης Σγουρόπουλος (RL 2)

2) Ευστράτιος Δαμιανής (RL 3)

Ομάδα παίδων Β’:

1) Ιωάννης Πετρόπουλος (RL 9)

2) Δημήτριος Κορδούτης (RL 12)

Η ομάδα παίδων Β΄είναι σε λίστα αναμονής σύμφωνα με τους κανονισμούς της  I.T.T.F. και η συμμετοχή της θ’ αποφασισθεί μετά τη λήξη των δηλώσεων από την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης. Το αίτημα δήλωσης συμμετοχής για τον αθλητή Γιώργο Πασχαλέρη (RL 39) απορρίπτεται για τους ίδιους πιο πάνω αναφερόμενους  λόγους απόρριψης (άρθρο 2 του κανονισμού της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. §4 εδ. 1,2 και § 5).

Ομάδα Κορασίδων:

1) Έλλη Φίσερ (RL 4)

2) Στυλιανή Πατεράκη (RL 6)

3) Ελισάβετ Τέρπου (RL 9)

Το αίτημα δήλωσης  συμμετοχής για τις αθλήτριες Χριστίνα Ταουσάνη  (RL 15), Θεοδώρα – Μαρία Ζήσου (RL 26), Αργυρή Τουραμανίδου (RL 32) απορρίπτεται για τους ίδιους πιο πάνω αναφερόμενους λόγους απόρριψης (άρθρο 2 του κανονισμού της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. §4 εδ. 1,2 και § 5)».

* Υποχώρησε η εθνική μας ομάδα των ανδρών στο World Team Ranking. Στην κατάταξη του Σεπτεμβρίου είναι στη 16η θέση με 233 βαθμούς, ενώ τον Αύγουστο ήταν στη 13η. Άλμα έκανε η Αίγυπτος κι από το νούμερο 21 μετακινήθηκε στο 15 έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από την Ελλάδα! Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών η εθνική μας είναι αυτόν τον μήνα στο νούμερο 37 με 164 βαθμούς όταν τον Αύγουστο ήταν στο 35.

 

Φωτό: Από την απονομή στο διπλό παίδων του προπέρσινου τουρνουά της Σερβίας, όπου ο Ζώνιος και ο Αγγελάκης είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ