Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έγινε η κλήρωση των πρωταθλημάτων, έναρξη με δύο ντέρμπι στην Α1 γυναικών

P4071328

P4071328Το πρόγραμμα των αγώνων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της σεζόν 2013-2014 ανακοίνωσε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ύστερα από τη διενέργεια της σχετικής κλήρωσης. Οι διοργανώσεις αρχίζουν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου και μάλιστα η Α1 εθνική κατηγορία των γυναικών περιλαμβάνει στο εναρκτήριο διήμερο δύο ντέρμπι. Τότε, ο πρωταθλητής Ελλάδας Α.Σ. Πέρα Αθηνών θ’ αντιμετωπίσει διαδοχικά τον περσινό δευτεραθλητή Δ.Α.Ο. Ταύρου και τον επανακάμψαντα στη μεγάλη κατηγορία και ενισχυμένο Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.. Στην Α1 των ανδρών, όπου τα προγνωστικά εμφανίζουν επίσης τρεις ομάδες να ξεχωρίζουν, τα πρώτα δυνατά ματς γίνονται τον Νοέμβριο. Τα δίνει και πάλι ο κάτοχος του τίτλου Α.Σ. Πέρα, ο οποίος θ’ αναμετρηθεί στις 9 Νοεμβρίου με τον δευτεραθλητή Α.Ο. Αμφιθέας και στις 10 με τον Ολυμπιακό, που στην επάνοδό του στην Α1 παρουσιάζει ξεκάθαρα πιο δυνατό ρόστερ.

Τα πρωταθλήματα της Α1 διεξάγονται και φέτος συγκεντρωτικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κάνουν έναρξη με τρεις αγωνιστικές. Στους άνδρες ο Α.Σ. Πέρα θα κοντραριστεί με το Ηράκλειο 2001, τον Α.Ο. Πεύκης και τον Ο.Α. Χανίων αντίστοιχα, ενώ ο Ολυμπιακός, που θεωρητικά είναι ο ισχυρότερος αντίπαλός του, θα βρει μπροστά του τον Α.Ο. Ταταύλα, τον Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας και το Ηράκλειο 2001. Το Πέρα διατηρεί γι’ άλλη μία χρονιά την ίδια βασική τριάδα (Παπαγεωργίου, Λαγογιάννη, Μάκρα), ενώ οι Πειραιώτες κράτησαν τον Ρηνιώτη, ενισχύθηκαν με τον Πορτογάλο Μέντες και τον Τσιόκα κι έχουν επίσης στο δυναμικό τους τον Κύρου και τον νεαρό διεθνή Α. Τσόπελα. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής το Πέρα θα συναντήσει τον Α.Ο. Αμφιθέας των αδερφών Κωνσταντινόπουλων και στην 6η ημέρα θα δώσει το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στις 14 Δεκεμβρίου και για την 7η αγωνιστική θα γίνει το ματς Αμφιθέα-Ολυμπιακός.

Ο Α.Σ. Πέρα και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. παρουσιάζονται ως βασικοί μνηστήρες του τίτλου και στις γυναίκες, ενώ για τον σημερινό φιναλίστ και πρωταθλητή του 2012 Δ.Α.Ο. Ταύρου φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ξανά πολύ ανταγωνιστικός μόνο εφόσον εμφανίσει μεγάλη αποτελεσματικότητα στα δυσκολότερα ματς η διεθνής Τόλιου. Η Γεωργιάδου μετακινήθηκε φέτος στη ΧΑ.Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ στον Δ.Α.Ο.Τ. πήγε η Μάγκου, πρώην διεθνής στις νεαρές ηλικίες. Στις τρεις αγωνιστικές του Σεπτεμβρίου θα έχουμε τις πρώτες γερές αναμετρήσεις με τον Α.Σ. Πέρα να συναντά για την πρεμιέρα τον Δ.Α.Ο.Τ. και για την 3η αγωνιστική τον Ολυμπιακό. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η πρωταθλήτρια ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη και με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ ο Ολυμπιακός θ’ αγωνιστεί την εναρκτήρια ημέρα κόντρα στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Η νικήτρια της περασμένης σεζόν διατηρεί στις τάξεις της Νικουλάε, Φίλη και Γεωργοπούλου, ενώ ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με τη Βουλγάρα Πέτροβα και τη Ζαβιτσάνου και κράτησε τη Δάνδουλα. Τα πρώτα μεγάλα ματς κλείνουν νωρίς και συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου όταν ο Δ.Α.Ο.Τ. και ο Ολυμπιακός θα… διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την 4η αγωνιστική.

* Κατ’ εξαίρεση δύο αγώνες στην Α1 γυναικών θα γίνουν εκτός Αττικής. Στο φινάλε του 1ου γύρου και στην έναρξη του 2ου η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας θα παίξουν μεταξύ τους εναλλάξ στις έδρες τους. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο Α.Σ. Πέρα 2005 μετονομάστηκε φέτος σε Α.Σ. Αετοί Πόλης.

* Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες τα πρωταθλήματα θα λήξουν στις 6 Απριλίου 2014 έπειτα από αγώνες δύο γύρων.

* Η Α2 των ανδρών θα κάνει πρεμιέρα στις 12 και 13 Οκτωβρίου και η Α2 των γυναικών στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου μαζί με τα πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών.

* Τα προγράμματα είναι έτοιμα για τα πρωταθλήματα των περισσότερων περιοχών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr) και την ενότητα «κληρώσεις-αποτελέσματα».

 

Φωτό: Δυνατά παιχνίδια από την αρχή στη φετινή Α1 για τον πρωταθλητή Ελλάδας των γυναικών Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Στο στιγμιότυπο ο προπονητής Γιάννης Βλοτινός δίνει οδηγίες στη Λάουρα Νικουλάε και τη Χριστίνα Φίλη σε ανάπαυλα του περσινού ντέρμπι με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ