Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο διαχρονικά κορυφαίος αθλητής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο αξεπέραστος στις επιτυχίες του και παγκοσμίως καταξιωμένος Καλλίνικος Κρεάνγκα, έλαβε απόψε (21/12) μία ακόμα τιμητική διάκριση. Στο πλαίσιο της τελετής απονομής αθλητικών βραβείων στους κορυφαίους του 2023, την καθιερωμένη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για 70η χρονιά, ο διοργανωτής Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου τον βράβευσε για την ανεκτίμητη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτή τη φορά μάλιστα, η αφορμή δεν ήταν μία μεγάλη επιτυχία του, αλλά δύο γεγονότα, που σχετίζονται με την έντονη επιθυμία του να συνεχίσει την αγωνιστική δράση και παράλληλα να τελειώσει το Πανεπιστήμιο. Σε ηλικία 51 ετών επέστρεψε, μετά από 28 χρόνια, στην Α1 κατηγορία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για ν’ αγωνιστεί στον Άρη Νικαίας κι επιπλέον το 2021 βρήκε το κίνητρο να γυρίσει στα θρανία και τελικά φέτος να πάρει το πτυχίο του στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Δέχτηκε έτσι, και γι’ αυτούς τους λόγους, μία ακόμα κίνηση θαυμασμού και αναγνώρισης και στο πρόσωπό του τιμήθηκαν παράλληλα η ελληνική ομοσπονδία και ολόκληρο το άθλημα.

Εκ μέρους της διοίκησης της ΕΦΟΕπΑ βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η γενική γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ξένια Στάθη συνοδευόμενη από την κόρη της, την αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Παρών και ο Θωμάς Κουσιορής από τον Όμιλο KOUSGroup, χορηγό της ΕΦΟΕπΑ, ενώ κοντά στον Κρεάνγκα ήταν και ο Νεκτάριος Σταύρου, υπεύθυνος καθηγητής για το μάθημα της ψυχολογίας στα ΤΕΦΑΑ, που, εκτός από τη δουλειά στο μαθημά του, βοήθησε τον πρωταθλητή μας σε πολλά επίπεδα (στη φωτό μετά την εκδήλωση με τον Καλλίνικο και τις προαναφερόμενες κυρίες).

Αμέσως μετά την απονομή ο θρυλικός πινγκπονίστας είπε δύο λόγια στη σκηνή κι αφού ευχαρίστησε τους αθλητικούς συντάκτες για την τιμή και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους Έλληνες κυνηγούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έκανε μία αποκάλυψη για τον σπουδαίο Νίκο Γκάλη: «Είναι ιδιαίτερη η σημερινή βραδιά για μένα διότι είμαι στα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης μαζί με τον τεράστιο Νίκο Γκάλη, τον άνθρωπο που ήταν ο εμπνευστής μου για ν’ ακολουθήσω τη μεγάλη καριέρα στο δικό μου άθλημα».Tην απονομή έκαναν ο πρόεδρος του ΑΣΕΑΔ και πρώην πρωταθλητής του στίβου Σπύρος Ανδριόπουλος και ο αναπληρωτής ταμίας του ΠΣΑΤ Αντώνης Παπουτσάκης.

Για την ειδική τιμητική διάκριση του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης και «χάλκινου» παγκόσμιου πρωταθλητή, ο ΠΣΑΤ ανέφερε τα εξής: «Οι αγωνιστικές επιτυχίες του Καλλίνικου Κρεάνγκα είναι… γνωστές! Ένας αθλητής, με 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο ΠΣΑΤ, όμως τον βραβεύει σήμερα επίσης γιατί σε ηλικία 51 ετών πλέον, επέστρεψε στην Α1 κατηγορία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α μετά από 28 χρόνια, για λογαριασμό του Άρη Νικαίας. Καθώς και γιατί το 2021, βρήκε το κίνητρο να γυρίσει στα θρανία και να πάρει το πτυχίο του στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α, είχε εισαχθεί το 1994 όταν ακόμη λεγόντουσαν ΤΕΦΑΑ) που λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματός του στην επιτραπέζια αντισφαίριση τότε, είχε αφήσει στη… μέση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΠΣΑΤ είχε αποφασίσει να τιμήσει από την επιτραπέζια αντισφαίριση και τον …αιώνιο έφηβο Σταύρο Πλακαντωνάκη για τα μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων του 2023 και την πολύχρονη και ζηλευτή δραστηριότητά του στο άθλημα με διάφορες ιδιότητες. Ανέβαλε όμως, αυτή την τιμητική διάκριση διότι είναι αυστηρά προσωπική και ο αγέρωχος βετεράνος και πρόεδρος του ΓΣ Άρης Βούλας θα ήταν απών από την εκδήλωση, καθώς βρίσκεται με οικεία του πρόσωπα στο εξωτερικό για τις γιορτές.

Στη σελίδα της ΕΦΟΕπΑ στο facebook, στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/1093140202042196, μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις που έκανε ο πρωταθλητής μας μετά το τέλος της εκδήλωσης

Στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=k90n7Ijqe6k στο κανάλι Gre78, με το οποίο συνεργάζεται η ΕΦΟΕπΑ, αναρτήθηκε εξαιρετικό βίντεο για την τιμή του ΠΣΑΤ προς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και υπάρχουν και δηλώσεις του Έλληνα άσου πριν από την έναρξη της γιορτής.

 

* Η φωτό του Καλλίνιου Κρεάνγκα με το βραβείο στην εξέδρα της εκδήλωσης είναι από το πρακτορείο IN TIME

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ