Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρίτη θέση στο ομαδικό παίδων για Τσόπελα, Αντωνιάδη στη Μάλτα

211 national_team

211 national_teamΔιάκριση για τα ελληνικά χρώματα στο όπεν της Μάλτας από το πρώτο αγώνισμα, στο οποίο είχαν συμμετοχή! Στο τουρνουά, που άρχισε Antoniadis peismaχτες στην περιοχή Κοτονέρα και είναι ενταγμένο στο Global Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Τσόπελας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό παίδων. Προχώρησαν με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και μπορούσαν να βρεθούν τουλάχιστον στον τελικό, ώσπου λύγισαν στις λεπτομέρειες από το Κατάρ. Σε τουρνουά, που είναι στα μέτρα τους, πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις και σίγουρα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην κατάκτηση κι άλλων μεταλλίων. Θυμίζουμε ότι τους 15χρονους επίλεκτους αθλητές καθοδηγεί ο προπονητής του Α.Ο. Ελληνικού Γιάννης Κορδούτης.

Στο ομαδικό παίδων η Ελλάδα αγωνίστηκε αρχικά στο 3ο προκριματικό γκρουπ. Νίκησε 3-0 τη Μάλτα 3 και τη Σουηδία 2 (Αντωνιάδης και Τσόπελας είχαν σε κάθε παιχνίδι από μία νίκη στο απλό και άλλη μία μαζί στο διπλό) και 3-1 την επικεφαλής του ομίλου Αγγλία. Ο Τσόπελας νίκησε στο μοναδικό του παιχνίδι (ισοφαρίζοντας πολύ δύσκολα μάλιστα, με 3-2 σετ), ο Αντωνιάδης είχε μία νίκη και μία ήττα, ενώ επικράτησαν ξανά ως δίδυμο στο διπλό.

Στο ταμπλό των «8» οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί τη Σουηδία 1, η οποία είχε πάρει τη 2η θέση στο 1ο προκριματικό γκρουπ. Κράτησαν τη σταθερή απόδοση και κατέβαλλαν με 3-0 μία κλασική αξία του πινγκ πονγκ σε όλες τις ηλικίες. Στα ημιτελικά οι νεαροί πρωταθλητές βρήκαν απέναντί τους το Κατάρ, το οποίο είχε κατακτήσει αήττητο την πρωτιά στο 2ο γκρουπ και στο ταμπλό είχε περάσει άνευ αγώνα στην 4άδα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του προημιτελικού με τη Σουηδία:

Ανδρέας Τσόπελας-Γουίλιαμ Άπελκβιστ 3-2 (11-2, 11-6, 9-11, 10-12, 11-9)

Νίκος Αντωνιάδης-Μέλκε Νίλσον 3-0 (11-3, 11-7, 11-6)

Τσόπελας/Αντωνιάδης-Άπελκβιστ/Νίλσον 3-0 (12-10, 11-4, 11-8)

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού με το Κατάρ:

Ανδρέας Τσόπελας-Αμπντουλραχάμ Αλ-Ναγκάρ 0-3 (8-11, 7-11, 11-13)

Νίκος Αντωνιάδης-Γιασίμ Ελ-Σαναντί 1-3 (2-11, 11-8, 8-11, 9-11)

Τσόπελας/Αντωνιάδης-Αλ-Ναγκάρ/Ελ-Σαναντί 3-1 (11-7, 12-10, 12-14, 13-11)

Αντωνιάδης-Αλ-Ναγκάρ 3-1 (11-9, 7-11, 11-9, 11-9)

Τσόπελας-Σαναντί 0-3 (5-11, 9-11, 9-11)

Στο απλό παίδων σχηματίστηκαν οκτώ προκριματικά γκρουπ και την πρόκριση στο ταμπλό παίρνουν οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε ένα. Ο Τσόπελας κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ. Έχει αντιπάλους τον Άγγλο Μάρκους Τζάιλς (επικεφαλής) και τους Γιούργκεν Σάμουτ, Σάχα Πάτσε από τη Μάλτα. Πρωί, μεσημέρι και απόγευμα του Σαββάτου παίζει διαδοχικά με τους Πάτσε, Τζάιλς και Σάμουτ.

Ο Αντωνιάδης βρίσκεται επικεφαλής στο 8ο γκρουπ κι έχει απέναντί του τον Σκωτσέζο Κρίστοφερ Γουίλερ, τον Μίγκελ Μοντεμπέλο από τη Μάλτα και τον Ματέο Μίτζι επίσης από τη Μάλτα. Κατά σειρά θ’ αντιμετωπίσει το Σάββατο τους Μοντεμπέλο, Γουίλερ και Μίτζι.

Άλλα τόσα γκρουπ έγιναν και στο απλό νέων, όπου οι Έλληνες διεθνείς θα δοκιμάσουν επίσης τις ικανότητές τους. Κι εδώ τα προκριματικά θα διεξαχθούν αύριο. Ο Τσόπελας είναι στο 4ο γκρουπ και θα συναντήσει διαδοχικά τον Σκωτσέζο Αλεξάντερ Γουίλερ, τον Άγγλο Χέλσαν Γουιρέισαϊντζ και τον Μοχάμεντ Αλ-Σουλάιτι από το Κατάρ. Ο Αντωνιάδης πήγε στο 5ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τον Τζέιμς Καμιλέρι από τη Μάλτα, τον Άγγλο Τζορτζ Ντάουνινγκ και τον Σουηδό Γουίλιαμ Άπελκβιστ. 

Στο διπλό παίδων υπάρχει ένα ταμπλό των «16». Το ελληνικό δίδυμο προκρίνεται χωρίς αγώνα στα προημιτελικά και αύριο το απόγευμα θα διεκδικήσει μετάλλιο κόντρα στους Σουηδούς Μάρτιν Φρις/Τραλς Μόρεγκαρντ.

 

Φωτό: Αριστερά ο Ανδρέας Τσόπελας και δεξιά ο Νίκος Αντωνιάδης από προπόνηση και αγωνιστική δραστηριότητα αντίστοιχα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (φωτό Πέτρου Γιαννακούρη και Βασίλη Καραουλάνη αντίστοιχα).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ