Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τσεγγενές: «Όλοι στην Πάτρα ονειρευόμαστε τον τίτλο»!

Ifitos o_dromos_gia_protia

Ifitos o_dromos_gia_protiaΣτον 1ο γύρο της Α1 εθνικής κατηγορίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών ο Ίφιτος Πατρών κλήθηκε να δείξει αν μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει στην πρωτιά. Στα μαζεμένα ντέρμπι με το Πέρα Αθηνών και τον Ολυμπιακό υποχρέωσε τους «Πολίτες» στη μοναδική έως τώρα ήττα τους κι έδωσε καταφατική απάντηση στο ερώτημα. Αυτό το Σαββατοκύριακο, 21 και 22 του μήνα, στο φινάλε του πρωταθλήματος, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας (αλλά μ’ έναν αγώνα παραπάνω από το Πέρα) θα παλέψει γι’ αυτόν ακριβώς τον άθλο! Ξέρει ότι ούτε τώρα έχει με το μέρος της τα προγνωστικά στα αντίστοιχα ματς του 2ου γύρου, αλλά εδώ που έφτασε το πράγμα είναι απολύτως φυσικό να σκέφτεται τον τίτλο. Αν έρθει, θα είναι ο πρώτος στα χρονικά του πρωταθλήματος για πατρινό σωματείο και, μιλώντας για τα καθοριστικά παιχνίδια του Σαββάτου (στις 16.00 με Πέρα και στις 19.00 με Ολυμπιακό), ο βασικός αθλητής του Ίφιτου Ανδρέας Τσεγγενές παραδέχτηκε ότι οι πάντες στην πρωτεύουσα ονειρεύονται την ιστορική επιτυχία.

«Δεν θέλουμε να μας γίνει άγχος, καθώς ξέρουμε ότι παραμένουμε αουτσάιντερ, όμως ναι, πάμε για τον τίτλο. Τον Δεκέμβριο δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό, που υπολογίζαμε στην αρχή, συνεπώς σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές θέλουμε να φτάσουμε στην απόλυτη υπέρβαση! Δεν υπάρχει πίεση από το σωματείο, αλλά σαφώς βλέπουμε ότι όλοι οι φίλοι του αθλήματος στην Πάτρα ονειρεύονται τον τίτλο. Θα είναι τεράστια υπόθεση για κάθε έναν παίκτη από μας, για το σωματείο, για την Πάτρα, θεωρώ και για το άθλημα, που εδώ και πολλά χρόνια έχει μόνιμους πρωταγωνιστές στην Α1 το Πέρα και τον Ολυμπιακό με εξαίρεση το 2011 και το πρωτάθλημα, που πήραν τα Ταταύλα», τόνισε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων το 2003. Ενδεικτικές του πώς αντιμετωπίζουν στον Ίφιτο την προοπτική του τίτλου είναι και οι δηλώσεις που έκαναν σε πατρινά μέσα ενημέρωσης οι προπονητές του σωματείου Μιχάλης Κατσικαδέλης και Παναγιώτης Γιώτης: «Η ομάδα έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να είναι ο ρυθμιστής στις πρώτες  θέσεις της βαθμολογίας. Σε μία μέρα ουσιαστικά θα παίξουμε όλη τη χρονιά και βάσει των αποτελεσμάτων του 1ου γύρου φαίνεται πως οι τρεις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα είναι ισοδύναμες και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και στη μέρα που θα βρεθούν οι αθλητές. Για εμάς είναι ήδη επιτυχία που έχουμε φτάσει ως εδώ και θα τα δώσουμε όλα για να φέρουμε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα στη Πάτρα».

Ο Τσεγγενές ήταν εκείνος, που στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι με το Πέρα είχε δημιουργήσει την έκπληξη εναντίον του διεθνούς Λευτέρη Μάκρα γράφοντας το τελικό 4-3. Η ομάδα του Γιάννη Βλοτινού δεν είχε τότε στη διάθεσή της τον Στεφάν Ουές. Πρώτη φορά ενισχύθηκε στο ντέρμπι του Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό από τον σημερινό δευτεραθλητή και περσινό πρωταθλητή Γαλλίας του απλού και τώρα αναμένεται να τον έχει ξανά στην τριάδα (σ.σ. έχει κλείσει εισιτήριο και η πτήση φτάνει μεθαύριο το πρωί). Θεωρητικά η παρουσία του Ουές γέρνει ακόμα πιο πολύ την πλάστιγγα στη μεριά του Πέρα. «Σίγουρα θα είναι αλλιώς αν έρθει ο Γάλλος. Παίζει και στο γερμανικό όπεν τώρα και θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένος. Εμείς σε κάθε περίπτωση πάμε για την υπέρβαση. Την πετύχαμε στον 1ο γύρο και για να την επαναλάβουμε πιστεύω ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση να σημειώσουμε νίκη εναντίον του πρώτου παίκτη των αντιπάλων, του Βλοτινού, που είναι και αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα. Θα παίξει ρόλο και το στήσιμο των ομάδων», δήλωσε ο Τσεγγενές για το ντέρμπι, που προηγείται χρονικά.

ΠΙΘΑΝΗ Η ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Στη συναρπαστική (και σαφώς πιο λαμπερή, λόγω των Γάλλων πρωταθλητών, φετινή διοργάνωση) ο Ίφιτος έχει 27 βαθμούς αυτή τη στιγμή με 1 ήττα από τον Ολυμπιακό (σκορ 4-1) σε 14 παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 26 βαθμούς, επίσης σε 14 ματς κι έχει υποστεί 2 ήττες από το Πέρα. Οι «Πολίτες» έχουν 25 βαθμούς μ’ έναν αγώνα λιγότερο. Στο κλείσιμο του 1ου γύρου οι τρεις τους είχαν ισοβαθμήσει στην κορυφή. Αυτό το σενάριο είναι πιθανό να επαναληφθεί την Κυριακή στους 30 βαθμούς αν οι Πατρινοί νικήσουν το Πέρα και χάσουν από τον Ολυμπιακό και οι δύο τελευταίοι επικρατήσουν στα εναπομείναντα παιχνίδια τους! Τότε θα μετρήσουν οι μεταξύ τους αγώνες κι αφού θα υπάρχει ισορροπία κι εκεί με 2 νίκες και 2 ήττες για όλους θα υπολογιστούν τα επί μέρους ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην πιο δυσχερή θέση και από την ώρα που υπέστησαν δεύτερη ήττα από το Πέρα με το βαρύ 4-1 φαντάζει απίθανο να τους ευνοήσει η ισοβαθμία. Ο Τσεγγενές όμως, επισημαίνει ένα άλλο σενάριο για να υποστηρίξει τη θέση του ότι ο Ολυμπιακός (που παρεμπιπτόντως, έχει καλέσει στην Αθήνα και για το τελευταίο διήμερο τον Γάλλο Μεχντί Μπουλουσά) δεν έχει χάσει εντελώς το ενδιαφέρον του για την πρωτιά. «Σε καμιά περίπτωση δεν σκεφτόμαστε ότι εάν νικήσουμε το Πέρα θα βρούμε μπροστά μας έναν αδιάφορο Ολυμπιακό και αυτομάτως θα γίνουμε φαβορί για την κατάκτηση της νίκης και του πρωταθλήματος. Και θα το εξηγήσω με μία λεπτομέρεια, που δεν έχει κοιτάξει κανένας: Ότι ο Ολυμπιακός αν μας νικήσει ξανά και δει το Πέρα να χάνει εκτός από το μεταξύ μας παιχνίδι κι εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με τα Ταταύλα, στέφεται εκείνος πρωταθλητής. Ίσως δεν λογαριάζει κανένας αυτό το σενάριο, όμως στον 1ο γύρο το Πέρα είχε κάμψει πολύ δύσκολα τα Ταταύλα με 4-3», σημείωσε ο πρώην διεθνής αθλητής στις νεαρές ηλικίες και συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα εμείς θα πρέπει να κάνουμε με τον Ολυμπιακό ό,τι και με το Πέρα. Να πιάσουμε το εκατό τοις εκατό της απόδοσής μας, να έχουμε πνεύμα νικητή και φυσικά να ξεκινήσουμε καλύτερα απ’ ό,τι στον πρώτο αγώνα όταν βρεθήκαμε πίσω με 3-0. Εν κατακλείδι θεωρώ ότι και στα δύο ντέρμπι θα είναι «κλειδί» το διπλό. Παίζουμε με δύο πιο έμπειρες ομάδες, η εξέλιξη των αγώνων μπορεί να διαφέρει πολύ, ακόμα και σε βάρος μας, από εκείνη του πρώτου γύρου και είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε την υπέρβαση».  

Μαζί με τον Τσεγγενέ είναι στη βασική τριάδα της νεοφώτιστης στην Α1, αλλά πολύ φιλόδοξης ομάδας, οι εν ενεργεία διεθνείς Κωνσταντίνος και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Το Πέρα έχει στην ισχυρή του τετράδα και τον Κώστα Λαγογιάννη, ενώ ο Ολυμπιακός στηρίζεται επίσης στον Κώστα Παπαγεωργίου, τον Τάσο Ρηνιώτη και τον Γιώργο Σταματούρο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται και τα υπόλοιπα διασυλλογικά πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών. Στην Α1 γυναικών απομένει η τυπική επικύρωση της πρωτιάς του Πέρα Αθηνών. Στην Α2 ανδρών μόνο μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός, ενώ στην Α2 γυναικών όλα θα κριθούν στο φινάλε ανάμεσα στα Ταταύλα και τον Τελαμώνα Σαλαμίνας.

 

* Φωτό: Οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι και ο Τσεγγενές μοιάζουν να …δείχνουν τον δρόμο για τη μεγάλη υπέρβαση και την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 ανδρών

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ