Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στον 2ο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για τον Γκιώνη

Gio ola_okey

Gio ola_okeyΟ Παναγιώτης Γκιώνης είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής, που συνεχίζει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Σουζού, ύστερα από την ολοκλήρωση της 3ης ημέρας. Ο πολύπειρος «αμυντικός» άρχισε με επιβλητική νίκη εναντίον του Σλοβάκου Λούμπομιρ Πίστεϊ, μπήκε στον 2ο γύρο του απλού (σ.σ. των «64») και αύριο αντιμετωπίζει τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ με στόχο την πρόκριση στους «32». Ο αγώνας αρχίζει στις 08.00 ώρα Ελλάδας (13.00 τοπική) και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Κώστας Παπαγεωργίου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο από δυνατούς Ευρωπαίους αντιπάλους, όπως και η Κατερίνα Τόλιου με την Αγγελίνα Παπαδάκη στο απλό γυναικών, που συνάντησαν εγνωσμένης αξίας αθλήτριες από την Ασία. Η πρώτη πάντως, ήταν πολύ ανταγωνιστική και μπορούσε να κάνει την έκπληξη. Γενικά οι αθλήτριές μας ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με την ικανοποίηση ότι υλοποίησαν τον στόχο της εισόδου στο ταμπλό. Επίσης, στο διπλό ανδρών Γκιώνης και Παπαγεωργίου προχώρησαν στον 2ο γύρο κι εκεί αποκλείστηκαν το βράδυ (για την ώρα Κίνας) από ισχυρό κορεάτικο ζευγάρι.  

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης είχε με το μέρος του τις πιθανότητες στην αναμέτρηση με τον Πίστεϊ και το επιβεβαίωσε χωρίς να χάσει σετ, όπως είχε κάνει και το 2012 στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είχε σταθερή απόδοση σε γενικές γραμμές και συνάντησε τη μεγαλύτερη δυσκολία στα δύο πρώτα σετ. Τα πήρε με οριακή διαφορά, μάλιστα στο 2ο προηγήθηκε 10-8, ο Πίστεϊ ισοφάρισε στα δικά του σερβίς και ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε δύο σερί πόντους στην παράταση. Στη συνέχεια ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικός, ο Σλοβάκος ρίσκαρε σε επιθέσεις και δεν του βγήκε κι έτσι γράφτηκε το τελικό 4-0 (11-9, 12-10, 11-5, 11-6). Ο Γκιώνης είναι στο νούμερο 22 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Πίστεϊ δεν εμφανίζεται σε αυτή τον τελευταίο καιρό. Στον γύρο των «64» ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών αντιμετωπίζει αύριο (τραπέζι 8 και ώρα 08.00) τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ, ο οποίος απέκλεισε δύσκολα στους «128» τον Βέλγο Σέντρικ Νούτινκ με 4-2 σετ. Ο Γκιώνης είχε νικήσει τον Βλασόφ στο όπεν της Σουηδίας το 2005 και στο όπεν της Πολωνίας το 2008 με 4-0. Τελευταία φορά αναμετρήθηκαν στο ProTourτης Σλοβενίας το 2010 κι εκεί είχε επικρατήσει ο Ρώσος με 4-3 σετ.

Ο Κρεάνγκα (Νο 90) είχε πιο δύσκολο έργο απέναντι στον σταθερά ανερχόμενο τα τελευταία χρόνια Λίαμ Πίτσφορντ (Νο 62). Το χειρότερο όμως, είναι ότι έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του και μοιραία ήρθε η ήττα με 4-2 σετ. Πήρε το 1ο σετ, αργότερα ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ήταν φανερό ότι αγωνιζόταν νευρικά και δεν είχε εμπιστοσύνη στο παιχνίδι του. Επέτρεψε στον Άγγλο να έχει τον έλεγχο του ματς και να πάρει τα δικά του σετ σχετικά εύκολα (11-7, 5-11, 5-11, 12-10, 7-11, 7-11). Ο Κρεάνγκα τελείωσε εντελώς άδοξα τους αγώνες του στη Σουζού και ήταν η πρώτη φορά, που ολοκληρώθηκε τόσο γρήγορα η παρουσία του σ’ ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Παπαγεωργίου (Νο 136) ήταν αουτσάιντερ στην αναμέτρησή του με τον Ρουμάνο Άντριαν Κριζάν (Νο 49), αλλά (όπως συνηθίζει) κατάφερε να γίνει απόλυτα ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Έχασε με 4-0 σετ, όμως το αποτέλεσμα δεν λέει …αλήθεια. Ο πρωταθλητής Ελλάδας έδωσε αμφίρροπη «μάχη» στα τρία πρώτα σετ και τα έχασε στις λεπτομέρειες με διαφορά δύο πόντων. Όταν πια το σκορ πήγε στο 0-3 ήταν φυσικό να επηρεαστεί και ψυχολογικά και να μη βρει αντίδραση (9-11, 11-13, 11-13, 6-11).

Στο απλό γυναικών η Τόλιου (νούμερο 228 σήμερα στον κόσμο) πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Τσεν Σου Γιου από την Ταϊπέι και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την έκπληξη. Ήταν στο σημείο που προηγήθηκε με 2-1 σετ και πίεσε με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού την αντίπαλό της. Η Τσεν όμως, βρήκε λύσεις στα δύο επόμενα σετ κι επικράτησε με μικρή διαφορά. Ακόμα πιο κλειστό ήταν το 6ο σετ, η Τόλιου βρέθηκε μπροστά με 8-7, αλλά κάμφθηκε στην παράταση. Τα σετ 7-11, 11-9, 11-6, 8-11, 8-11 και 10-12. Η Τσεν είναι νούμερο 37 στην παγκόσμια κατάταξη του Απριλίου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 έφτασε στις θέσεις 17-32 του απλού, ενώ το 2011 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ήταν 3η στο διπλό νεανίδων.

Επίσης στον γύρο των «128» η Παπαδάκη (Νο 280) δεν γινόταν να φέρει αντίσταση στην τοπ επιπέδου Τίε Γιάνα από το Χονγκ Κονγκ, όμως απόλαυσε το παιχνίδι και την εμπειρία. Από την Ασιάτισσα, που είναι σήμερα στο νούμερο 44 της παγκόσμιας κατάταξης, έχασε με 4-0 σετ (5-11, 6-11, 7-11, 7-11). Η Τίε έχει ψηλά στο παλμαρέ της την πρωτιά στο ατομικό Ασιατικό Κύπελλο το 2004, δύο ασημένια μετάλλια στο ομαδικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, δύο παρουσίες στα προημιτελικά του απλού σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τρεις 3ες θέσεις σε ατομικά Παγκόσμια Κύπελλα.

Στο διπλό ανδρών Γκιώνης και Παπαγεωργίου παρουσιάστηκαν απόλυτα έτοιμοι για την αμφίρροπη κόντρα με τους Αργεντινούς Γκαστόν Άλτο/Πάμπλο Ταμπάχνικ στον γύρο των «64». Οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-1 και 1-2, αλλά ήταν καλύτεροι σε απόδοση και τακτική στα επόμενα σετ και επικράτησαν με 4-2 (7-11, 11-9, 5-11, 11-5, 11-9, 11-8). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ταμπάχνικ ήταν στο αργεντίνικο δίδυμο, που είχε αντιμετωπίσει νικηφόρα ο Γκιώνης στο διπλό του Ολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας με συμπαίκτη τον Κρεάνγκα. Κάποιες ώρες μετά οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου ανέλαβαν πιο δύσκολη αποστολή απέναντι στους Κορεάτες Λι Σανγκ Σου/Σέο Χιουν Ντοκ, οι οποίοι είχαν αποκλείσει τους Λευκορώσους Πάβελ Πλατόνοφ/Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ με 4-0. Ήταν αρκετά καλοί κατά διαστήματα, προσπάθησαν σε κάποιες στιγμές, αλλά είχαν μπροστά τους δίδυμο με πολλή ποιότητα και εξαιρετική συνεργασία και τακτική. Οι Έλληνες πρωταθλητές λύγισαν με 4-0 σετ κι έμειναν έξω από τη 16άδα (10-12, 5-11, 8-11, 4-11).

 

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ